Rocket Queen

IPA 6,9% alc.
Več kot le svetovna uspešnica skupine
Guns N’ Roses.

Poskušali so nas prepričati, da IPA s slovenskimi hmelji ne more postati dobitna kombinacija. A naše IPA pivo z domačimi hmeljskimi sortami Aurora, Styrian Wolf ter Stryian Fox je vsem dokazalo, da Rocket Queen ni le svetovna glasbena uspešnica skupine Guns’n’Roses, temveč tudi naša pivo zvezda. Svežina hmeljskih arom se sladkobno poveže s sadnim okusom, pri katerem prevladujejo okusi manga, papaye in breskve. Da bo okus še bolj intenziven, pa predlagamo, da ob pitju te lepotice prisluhnete še skladbi, po kateri je pivo dobilo ime.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

HOPZ

WET HOP IPA 6 % alc.
Pivo zvarjeno iz svežega hmelja.

Kot je pri nas že v navadi, smo tudi letos v magičnem času obiranja, ko vse okoli naše pivovarne diši po hmelju, zvarili pivo s svežim domačim hmeljem. Za letošno Wet Hop pivo smo za podlago izbrali stil IPA, ki smo ga predozirali s preko 75 kg svežega hmelja Styrian Dragon pobranega na domači kmetiji Rojnik Hops. V okusih piva tako lahko zaznamo okuse limonske trave, grenivke in melone.

Okus: /
Izstopajo: /
Karakter: /

BATCH 420

Sour NEIPA 6,5 % alc.
/

Za vrhunski Sour NEIPA smo uporabili ogromne količine pasjonke, ki smo ji okus dvignili na nov nivo s kombinacijo aromatičnih hmeljev. Poletna osvežitev, ki vas bo s svojimi 6.5% prijetno zasanjal, vas popeljal na kakšen rajski otok ali kar na Long Beach. Če se sprašujete, kako mu je ime: njegovo ime je Batch 420.

Še Snoop Dogg pravi: “Enga še pa lahka!”

Okus: /
Izstopajo: /
Karakter: /

Best Buds

HEMP PALE ALE 5,1% alc.
A story of two bros.

V sodelovanju z Golden Flower predstavljamo nepasterizriano in nefiltrirano svetlo pivo s konopljo. Naj vam povem zgodbo o dveh bratcih, ki se je začela na družinskem srečanju. Po nekaj spitih pivih in nekaj pokajenih splifih, je bilo slišati le lahkotno petje in prijetne zvoke kitare. Hempy je igral svojo kitaro in kadil svoje splife, medtem ko si je Hoppy dolil pivo in nadaljeval s petjem. V pivu se lepo povežejo arome konoplje ter hmeljev Aurora, Simcoe, Mosaic in Styrian Wolf.
Zdaj pa razširite glas po vseh lokalih o tej zgodbi, o dveh NAJBOLJŠIH BUDIH.
Pivo (še) ne vsebuje THCja.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Dragon Slayer

SESSION HAZY IPA 4,0% alc.
Low alcohol and calories beer.

Hazy Session IPA – Pivo je dobilo ime zaradi ogromne količine Styrian Dragon hmelja v pivu. Zelo motna breskvina barva nas spominja na breskov sok. Os- vežilna aromamandarine in pomaranče se odlično podata z lahkim telesom in nizko karbonizacijo. Čeprav ima nizke vrednosti alkohola in kalorij, ohranja veliko okusa in arom. Citrusni okus vam bo pomagal pokončati zmajevo žejo, ki vas je preganjala celi teden. Ta lahko- kategornik vam omogoča brezskrbno pitje celo poletje. “Enga še pa lahka” celi dan.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Emergency Landing

NEIPA 5,3% alc.
/

Ko je k naši pivovarni priletelo letalo novih idej, nismo načrtovali njegovega pristanka. Zato se je rodil Emergency Landing. Pristal je na hmeljiščih Wolfa in Foxa, ki dominirata okus in aromo tega lepotca. Zamegljena barva in sladke note vam bodo pokazale svetlo pot življenja, kjer je vsak pristanek mehak.

Okus: /
Izstopajo: /
Karakter: /

Povodni Mož

West Coast IPA 5,8% alc.
Slovensko pivo leta 2017 – popelje dlje kot do Ljubljanice.

Zapeljal je Ljubljančanke, zakaj ne bi tudi vas? Povodni mož, slovensko pivo leta 2017 po izboru bralcev portala pivopis.si, je zmagovalno ameriško-slovensko zavezništvo. V njem smo povezali slovensko hmeljsko sorto Auroro ter ameriške Centennial, Citro in Simcoe. Kot je značilno za piva West Coast IPA, tudi Povodni mož v okusu izstopa z mamljivo kombinacijo tropskega in citrusnega sadja, zato vas bo zagotovo zapeljal s svežino in sočnostjo. Še France bi rekel: Enga še pa lahka!

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Cashmere

NEIPA 6,0% alc.
Luksuriozno pivo.

Vaša roka se znajde v bližini grmičevja polnega slastnih in sočnih gozdnih sadežev. V ustih vam narašča prijeten osvežilni okus in ko že segate proti dobrotam, vas v roki preseneti naša čudovita Neipa, ki smo jo poimenovali CASHMERE. Zapeljivka je primerna za poletno razvajanje ali za osvežilne zabave v vročih večerih, saj je lepotica oplemenitena z vonjem in okusom poletnih osvežujočih sadežev. Naše seksi in mehko luksuriozno pivo je novost v Evropi, zaradi sladkobe pa bo vsekakor ustrezal tudi vsem tistim, ki jih sicer ne prepriča grenko pivo.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Forbidden Fruit

Mango ALE
5,1% alc.
Dovoljen tistim, ki razumete, kaj pomeni uživati.

Prepovedan sadež je dovoljen vsem, ki razumete, kaj pomeni zares uživati v toplih pomladnih, poletnih in jesenskih večerih; biti v dobri družbi prijateljev, boljše polovice ali samega sebe; se sprostiti takrat, ko je treba zaustaviti konje in izstopiti iz stresne situacije. V tem poletnem Ale pivu FORBIDDEN FRUIT boste uživali vsi, ki prisegate na lažja, pitna piva. V našem oranžnem “zvarku” se odlično povežejo hmeljske sorte Styrian Wolf, Aurora in Mosaic, posebno vlogo pa je tokrat odigralo kar 40 kg  najslastnejšega tropskega sadeža – manga.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

KOMB4JN

PALE ALE 4,0% alc.
Užitek brez slabe vesti.

Pale Ale komb4jn v sebi skriva osvežujoč okus po grenivkah, ki vas bo že ob prvem stiku z brbončicami popeljal v spomin na vroče poletne dni. Ker je pivo varjeno z nižjo stopnjo alkohola (številka se skriva v imenu), lahko v njem uživate brez slabe vesti. Varjen je s sladoma Pale Ale in pšenice, ki se odlično znajdeta v kombinaciji z domačima sortama hmelja, Auroro in Styrian Dragon.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Hop Princess

Hoppy Lager
4,20% alc.
Princesa,
ki ohranja savinjsko tradicijo.

V čast domači tradiciji hmeljarstva in prazniku hmeljarjev, ki se vsako leto odvija v vasi Braslovče in na katerem izbirajo tudi hmeljarsko princeso in starešino, je nastal Hoppy Lager HOP PRINCESS. V pivu se odlično povežejo tradicionalne slovenske hmeljske sorte Celeia, Aurora in Bobek, ki še dodatno poudarijo aromo svetlega nefiltriranega piva. Okusno pivo polnega okusa je zaradi nižje stopnje alkohola primerno za pitje ob vseh priložnostih!

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Comet As You Are

West Coast IPA
6,0% alc.
Pivo, ki nad vami ne bo izvajalo nobenega pritiska.

Kurt Cobain v pesmi Come as you are s prstom kaže na ljudi pod stalnim pritiskom zaradi stvari, ki jih od nas pričakujejo na vsakem koraku. V Nirvaninem stilu vam sporočamo, da se ne predate. Izberite svoj tok v bazenu, kjer včasih plavate, drugič tudi tonete. Pred očmi imejte prevladujoč hmelj našega pivskega izjemneža. Comet v pivo vnaša ameriško divjo naravo in ko se poveže s slovenskima Auroro in Styrian Wolf, nastane West Coast IPA, ki je enostavno – perfektno hmeljena. Vnesite ta okus v življenje in se ne dajte – kamorkoli korakate, bodite to, kar ste.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Hop Dealer

SESSION NEIPA 4,5% alc.
/

Je naša najnovejša session neipa, ki je močno podkrepljena z dvema novejšima slovenskima vrstama hmeljev, t. j. Styrian  Foxom in Styrian Dragonom. Ta skupaj tvorita pravo bombo arom, med katerimi prevladujejo arome grenivke, melone, črnega ribeza, citrusov in rahlih travnatih not.

Okus: /
Izstopajo: /
Karakter: /

Oil Warz

Imperial Stout
10,5% alc.
Magično prepriča vsakogar, ki se mu prepusti.

Oil Warz je mogočno, bogato in temno pivo, zvarjeno z najboljšo belgijsko čokolado in slovensko kavo. V črnem lepotcu se prepletajo note karamele, čokolade in piva, ime pa opozarja na vojne, ki se po svetu dogajajo zaradi nafte. A Oil Warz ni sovražen do svojih oboževalcev, nasprotno, s svojim okusom želi prepričati vsakogar izmed vas. Za dodatno magičnost in mogočnost poskrbi visoka alkoholna stopnja, ki pa traja ravno prav dolgo, da se začnete zavedati, kako odličen Imperial Stout pravzaprav je.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Oil Warz

Rum Barrel Aged Imperial Stout
10,5% alc.
Zaprt v globine, da prepriča ob ponovnem odprtju.

Kaj se zgodi, ko po dobrih desetih mesecih iz perujskih rumovih sodov izpustiš … pivo? Nastaneta dva presežka– Cherry Barrel Aged Oil Warz z dodatkom češnje ter Rum Barrel Aged Oil Warz. V okusu prevladujeta čokolada in kakav, ki se povežeta z nežno noto ruma, okusili boste tudi les, v katerem je bil Oil Warz staran. Temno pivo stila Imperial Stout tako zaradi 10-mesečnega “zaprtja” ob izpustu postane nekoliko bolj umirjeno in je posledično kljub visoki stopnji alkohola zelo pitno.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Oil Warz

Bourbon Barrel Aged Imperial Stout
10,5% alc.
Zaprt v globine, da prepriča ob ponovnem odprtju.

Sodi Jack Danielsa so prispeli iz Tennesseeja v pivovarno Green Gold pred 24 meseci. Brez oklevanja smo jih napolnili z našim Imperial Stoutom Oil Warz in ga zapečatili za 2 leti. Rezultat je razširitev okusa belgijske čokolade in slovenske kave naše črne zveri s sladko vanilijo, karamelo in pridihom hrasta, pridobljenega iz Jackovih sodov. Tukaj je torej vse, kar potrebujete za ogrevanje teh dolgih noči s temnim stoutom, ki vam bo razsvetlil duha.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Franci

Lager
5,0% alc.
Domačnost, prijaznost in lokalnost v enem samem pivskem zvarku.

Če obstaja Gostilna Privošnik, v kateri strežeta dva prijazna in nasmejana Francija, zakaj potem ne bi obstajalo še vrhunsko pivo Franci? Naši pivovarji so ustvarili pivo stila lager, ki vsakemu izmed vas pričara domačnost, lokalnost in prijaznost v enem samem pivskem zvarku. Je to mogoče? Je. Je to lahko vaše? Da, in ne samo v gostilni, temveč tudi za uporabo doma. Franci bo všeč tradicionalnim in modernim pivcem, saj je svež, lahkoten, a še vedno prijetno hmeljen.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten

Logist

Pale Ale
5,5% alc.
Glamurozni mehurčki izzivalnega okusa.

“Se vidi, da imajo dobro logistiko,” je stavek, ki si ga želi slišati vsako podjetje. Logist je poimenovan po najbolj poznani dejavnosti družine Pišek, ki se lahko sedaj pohvali tudi s stavkom: “Se okusi, da imajo dobro pivo.” Pale Ale je sestavljen iz najboljših lokalnih sestavin, ki obetajo nepozabno doživetje. Nastal je kot rezultat temeljitega varilskega popotovanja, je v celoti slovenski in vas bo prepričal z glamuroznimi mehurčki izzivalnega okusa.

Okus: Sladkobno-saden
Izstopajo: Mango, papaya in breskve
Karakter: Dobiten