Tradicija in lokalna pripadnost

Zeleno zlato je že od vsega začetka povezovalna nit pivovarne Green Gold Brewing. Pivovarna, ki stoji v središču Spodnje Savinjske doline v Spodnjih Grušovljah, je že desetletja povezana s hmeljarstvom. Predniki družine Rojnik so bili namreč tisti, ki so pred več kot 120 leti zasadili prvi hmelj in tako začeli zgodbo, ki jo piše vsako pivo Green Gold Brewing. Predniki bi bili ponosni, da družina Rojnik nadaljuje s pomembno slovensko panogo, hmeljarstvom, in da glavnega akterja, hmelj, uporabljajo v odličnih pivih. V teh je mogoče okusiti nepozabno kombinacijo tradicije, lokalne pripadnosti in spoštljivega odnosa do zelenega zlata.

Luka ruši pivovarske meje

Pivovar Luka je pred leti v Ameriki začel nabirati znanje o craft pivovarstvu. Ob vrnitvah v domovino je vedno pogosteje naletel na vprašanje o lastni craft pivovarni, zato se je leta 2016 odločil, da bo svojim idejam dodal vrhunski okus, aromo in izgled. Danes v svoji pivovarni lahko zvari 580hl piva mesečno, v lastni polnilnici pa je glavno vlogo namenil prihodnosti pivovarstva – pločevinkam. In teh ni malo – v eni uri jih napolnijo 1800.

Blaž razloži o pivskih zgodbah

Naj bo IPA, NEIPA, Pale Ale, Hoppy Lagger, Berliner Weisse, Imperial Stout ali kateri drugi stilski presežek, o vsakem izmed njih vam razloži naš Blaž. K temu doda še predstavitve vseh pivskih zgodb, ki se skrivajo za nepozabnimi ilustracijami. Starešine Rocket Queen, Hop Princess, Povodni mož, Komb4jn, Forbidden Fruit s ponosom gledajo na mlajše predstavnike, med katere se uvrščajo sezonska piva in nekatera druga, ki bodo čez nekaj časa zagotovo predstavljale klasike pivovarne Green Gold Brewing. Danes jih je že več kot 30.

Green Gold dirkač zalaga Slovenijo

Če na poti srečate zelenega dirkača, s katerega se vam smehljajo Rocket Queen, Hop Princess, Povodni mož in BIVIS, ste lahko prepričani, da je ekipa Green Gold Brewing na nujni vožji. Zalagamo lokale, gostilne, restavracije, pivnice; pridemo na gasilsko veselico in študentsko žurko; najdete nas v Intersparih, Sparih, Mercatorjih in Hoferjih. Smo vaša nujna številka, pomembno geslo ob klicu je #engašepalahka.

BIVIS

Kdo je BIVIS?
Je osrednja tema vsakega našega sestanka, je obvezna aroma, ki jo dodamo vsakemu svojemu pivu, je poosebljeno craft pivovarstvo in še mnogo več. Navsezadnje – BIVIS je naš prijatelj, ki razume, da je enostavno predober, da ga ne bi uporabili … vsepovsod.

Vedno je prostor za #engašepalahka

#engašepalahka je hashtag naše pivovarne in Spodnje Savinjske doline, spustimo ga tudi prek Trojan, da ga lahko ponesete v svet. Uporabite ga, ko ste sami ali v družbi; ko ste srečni ali otožni; ko se počutite mlade ali nekoliko starejše, ko bi bilo dobro, da enga še res ne bi in ko še niste niti začeli. Podarimo vam ga – za stalno & za nedoločen čas. Ker #engašepalahka.

Poveži se z nami na socialnih omrežjih in bodi del zgodbe Green Gold Brewing.

Kaj se kuha naslednje?

Naroči se na Green Gold Brewing novice in bodi med prvimi, ki bo izvedel naše novosti.