Vpišite svoj elektronski naslov in bodi med prvimi, ki bo izvedel naše novosti.

Strinjam se s pogoji uporabe.

Dobrodošli v atelje mikropivovarja.

Ponosni na savinjsko zeleno zlato – pivovarna Green Gold Brewing

V času vzpona slovenskih (in tujih) mikropivovarn je med hmeljskimi kobulami pred nekaj leti nastala spodnjesavinjska kraft pivovarna Green Gold Brewing. A naša hmeljska pravljica se je začela že pred 120 leti, ko so predniki družine Rojnik na današnjem teritoriju kmetije v Šempetru zasadili prvi hmelj. Nastala je pravljica, ki jo lahko okusite.

 

Kakor vsaka dobra zgodba, se je tudi naša začela za zaprtimi vrati, v garaži današnje pivovarne. Že od samega začetka je Luka Rojnik, lastnik pivovarne, stremel k temu, da pivo ni le pijača, ki te odžeja, temveč izpopolnjen presežek. V naših pivih se tako prepletata slovenska tradicija in leta pivovarskih izkušenj, ki jih Luka na različnih izobraževanjih nabira vsepovsod po svetu.

 

V spodnjesavinjski zgodbi se v glavnih vlogah znajdejo slovenske hmeljske sorte Aurora, Styrian Dragon, Celeia, Bobek, Styrian Wolf in druge. Hmelj iz domačega okolja je glavno vodilo pivovarne Green Gold Brewing, zato ga boste lahko okusili v vsaki pločevinski, točenemu pivu ali sodu, ki ga boste izbrali. Pa naj bo to Pale Ale, Hoppy Lager, IPA ali kaj drugega.

Za vas z ljubeznijo in modernimi pivovarskimi pristopi varimo odlično
in le z ljubeznijo točimo najboljše in okusno pivo
izjemnih arom svežega zeleno zlatega hmelja iz Savinjske doline in izbranih svetovnih diamantov.

Enga še pa lahka!

Ob dodatni razigranosti in inovativnosti savinjski hmelj povežemo z ameriškimi sortami ter tako ustvarjamo prav posebne slovensko-ameriške naveze, ki prepričajo tudi najbolj zahtevne pivce. Ne glede na to, kam pridemo in kaj od nas pričakujejo, vedno poudarjamo, od kod prihajamo. Zato so tudi naše pivske osebnosti – Rocket Queen, Povodni mož, Doktor, Hop Princess in vsi ostali – pravi Savinjčani in Savinjčanke. Radi dajo za rundo, no, še rajši pa so runda, ki jo častite vi! In ker tako radi poudarjamo, da je Savinjska dolina kraj našega otroštva, boste kar hitro ugotovili, da pogosto uporabimo frazo, ki našim domačinom nikakor ni tuja: Enga še pa lahka! Zakaj? Ker si znamo vzeti čas za druženje, sprostitev, prijatelje, družino in ker enostavno … znamo uživati v življenju.

Pivovarna Green Gold Brewing iz osrčja doline zelenega zlata z vami od leta 2016.

Poveži se z nami na socialnih omrežjih in bodi del zgodbe Green Gold Brewing.

Kaj se kuha naslednje?

Naroči se na Green Gold Brewing novice in bodi med prvimi, ki bo izvedel naše novosti.