Splošno o pogojih poslovanja:

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.greengoldbrewing.com

Splošni pogoji spletnega mesta v lasti Green Gold d.o.o. so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) in na podlagi priporočil GZS ter mednarodnih priporočil za e-poslovanje.

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem Green Gold d.o.o. (www.greengoldbrewing.com).

Podatki o podjetju:

Green Gold d.o.o., Sp. Grušovlje 2, 3311 Šempeter v Sav. dol.
TRR: SI56 0510 0801 4262 581
Matična številka: 7017987000
ID za DDV: SI96107120

S spletnim mestom www.greengoldbrewing.com (v nadaljevanju maloveliko.si ali »spletno mesto«) upravlja podjetje Green Gold d.o.o. (v nadaljevanju »ponudnik«).

Registracija:

Ob registraciji v sistem spletne trgovine si uporabnik izbere uporabniško ime in geslo. Uporabniško ime je veljaven elektronski naslov, geslo pa si uporabnik izbere sam. Elektronski naslov in geslo uporabnika povezujeta z vnesenimi podatki, zato vas prosimo, da ste pozorni na to, da vnesete natančne in pravilne podatke, saj vas bomo le tako lahko obvestili o morebitnih spremembah glede izdelkov oziroma vašega naročila.

Ponudnik tako zagotavlja lažje nakupe in pregled spletnega mesta, hkrati pa zagotavlja zaščitenost podatkov, ki bodo uporabljeni v skladu z vsemi navedenimi pogoji uporabe spletnega mesta, s katerimi se uporabnik strinja. Splošni pogoji poslovanja določajo pravice in dolžnosti ponudnika in uporabnika ter njun medsebojni odnos.

Dostopnost informacij:

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik bo kupcu vselej zagotovil:

a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
b) kontaktne podatke za hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon)
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami)
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza
g) način plačila in dostave
h) časovno veljavnost ponudbe
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci

Ponudba izdelkov:

Spletno mesto je ažurirano v najkrajšem možnem času. V primeru, da izdelkov ni na zalogi, je to jasno razvidno na spletnem mestu. 

Načini plačila:

Pri spletnem nakupovanju ponudnik omogoča naslednje načine plačila: 

– plačilo preko sistema PayPal 
– plačilo s kreditnimi karticami (MasterCard, Visa …) 

V paketu z naročenimi izdelki boste prejeli račun z jasno navedenimi stroški nakupa. Obvestilo o možnosti odstopa od pogodbe in način vračila blaga sta natančneje obrazložena pod podnaslovom Vračilo blaga. Stanje svojega naročila lahko spremljate na strani “Moj račun”, kjer lahko tudi urejate podatke. 

Veljavnost ponudbe in cene izdelkov:

Vse cene v spletni trgovini greengoldbrewing.com so v evrih, vključujejo DDV in veljajo od 01.08.2018. Cene so nepreklicne in veljajo na dan in uro potrditve naročila. Cene lahko naročnik spreminja brez predhodnega obvestila. Roki veljavnosti akcijskih ponudb veljajo do navedenega datuma oziroma do preklica. Popusti in akcije se med seboj ne seštevajo. Celotna ponudba velja do preklica. Cene ne vključujejo stroškov dostave blaga. 

Poštnina:

Če znesek naročila znaša 50 EUR ali več, vam poštnino plača spletna trgovina greengoldbrewing.com, v nasprotnem primeru pa stroške poštnine krije kupec.

Dostavo izven Slovenije izvedemo po predhodnem dogovoru in se jo obračuna po posebni tarifi. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije.

Dostava izdelkov in rok dobave:

Spletna trgovina greengoldbrewing.com se zavezuje, da bo naročene izdelke poslala v najkrajšem možnem času. Naročila vseh izdelkov, ki imajo označen rok dobave 24h, prejeta na delovni dan do 13.00 ure, bodo odposlana še isti dan ali najkasneje naslednji delovni dan. Če določenega izdelka ni na zalogi in bo zato dobava daljša od treh delovnih dni, vas bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato vas prosimo, da ob prijavi v spletno trgovino maloveliko.si natančno vpišete svoje podatke. Izdelke, naročene v spletni trgovini greengoldbrewing.com dostavlja Pošta Slovenije. 

Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba, ki je v e-obliki shranjena na strežniku ponudnika, kupec pa skupaj z naročilom prejme tudi račun. Ponudnik si pridržuje pravico, da v kolikor kupec v enem primeru naročila po povzetju, paketa ni prevzel in je bil vrnjen ponudniku, v prihodnjem naročilu pred pošiljanjem izdelkov od kupca zahteva plačilo po predračunu.

Cene:

V cenah je že vključen 22 % DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in jih lahko ponudnik poljubno spreminja. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu). Od tega trenutka so cene in pogoji veljavni tako za ponudnika kot za kupca. 

Akcijski kuponi:

Naročnik lahko občasno svojim kupcem preko e-mail sporočil ali Facebook aktivnosti izda posebne promocijske kupone, ki prinašajo darila ob nakupu ali popust ob nakupu na vse izdelke ali posamezni izdelek. Vsi akcijski kuponi so časovno omejene in po izteku zapadejo. Prav tako velja, da lahko en kupec ob enem nakupu izkoristi le en akcijski kupon, kuponi med seboj niso združljivi in jih ni mogoče zamenjati za kaj drugega (npr. popust na drug izdelek, brezplačno poštnino …). 

Odstop od kupoprodajnega dogovora:

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 43.č členu ZVPot) pravico, da v petnajstih (15) dneh podjetju na elektronski naslov info@greengoldbrewing.com sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Kupec lahko vrne prejeto blago v originalnem stanju, nepoškodovano in neodprto, na naslov Green Gold d.o.o., Sp. Grušovlje 2, 3311 Šempeter v Sav. dol., kar se smatra za odstop od pogodbe. V kolikor kupec ponudniku sporoči, da namerava odstopiti od nakupa in blago vrniti, ima na voljo 15 dni časa, da blago pošlje nazaj k ponudniku. Strošek pošiljanja blaga v vračilo ostane na strani kupca, vse ostale stroške poravna ponudnik. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo, denar pa nakažemo na transakcijski račun kupca v 30-ih dneh od prejema vrnjenega blaga. Ob vračilu izdelkov se povrne kupnina izdelkov brez stroškov vračanja blaga ponudniku. 

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Kupec je obvezan, da v 15-ih dneh po prejemu blaga na elektronski naslov info@greengoldbrewing.com sporoči, da namerava blago vrniti, v nasprotnem primeru vračila ne bomo sprejeli in denarja ne moremo povrniti. 

Varovanje osebnih podatkov:

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila, pošiljanje gradiva o novostih, akcijah in ugodnostih, pošiljanje računov in drugih obvestil ter ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla. 

Komunikacija:

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko elektronske pošte ali telefona, v kolikor uporabnik temu izrecno ne nasprotuje.

Promocijska elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: – jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila, pošiljatelj bo jasno razviden, različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne (prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih), jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Darila ob nakupu:

V kolikor se kupec odloči za nakup in ob tem prejme darilo, nato pa se odloči kupljeno blago vrniti, je dolžan vrniti tudi darilo – tako blago kot darilo v originalnem stanju. Kot darila se smatra vse, kar je (razen listin) priloženo nakupu (izdelki manjših količin …). V kolikor kupec vrne blago, darila pa ne, se cena darila odšteje od vrednosti, ki jo ponudnik vrne kupcu. Daril, ki ji kupec dobi brezplačno, ne menjamo in ne vračamo njihove vrednosti (v primeru poškodovanosti, neprimernosti …). 

Pravno obvestilo:

Spletno mesto greengoldbrewing.com in vsi podatki na njem (slike izdelkov, grafika, besedila in vse ostalo) so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja ponudnika.

Obveza in odgovornosti:

Spletna trgovina greengoldbrewing.com skrbi za ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletnih straneh trgovine, vendar pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dostopnost in cena spremenijo tako hitro, da ne uspemo pravočasno popraviti podatkov, navedenih v spletni trgovini. V takem primeru bomo kupca naknadno obvestili o spremembah in mu omogočili preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov v večini primerov prikazujejo dejanski videz izdelka, vseeno pa so lahko včasih zgolj simbolične in ne zagotavljajo nujno dejanskega videza ali lastnosti izdelka.

Pridržujemo si pravico do napak v besedilih oziroma tekstovnih napak.

Spletna trgovina maloveliko.si si pridržuje pravico, da lahko kadarkoli in na kakršenkoli način brez predhodnega opozorila spremeni splošne pogoje poslovanja.

Pritožbe in spori:

Ponudnik in kupec se strinjata, da bosta morebitne spore reševala med seboj z razumevanjem, spoštovanjem in veliko mero potrpežljivosti. V primeru reklamacij, pritožb ali opomb, je kupec zavezan najprej svoje pritožbe pisno nasloviti na ponudnika preko elektronske pošte na info@greengoldbrewing.com. Vse reklamacije se obravnavajo zaupno. Ponudnik pa se bo potrudil, da bo vse spore reševal razumsko in v prid kupcu. Po prejemu pritožbe bo ponudnik v najkrajšem možnem času kupca obvestil o prejemu reklamacije ali pritožbe ter mu sporočil kako dolgo bo trajal postopek reševanja. Kupec in ponudnik zavezujeta, da bosta morebitne spore reševala sporazumno, če pa to ne bi bilo možno, pa pri pristojnem sodišču.

Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Obveščanje in e-novice:

Uporabnik se strinja, da ga ob prijavi na e-novice občasno obveščamo o novostih na strani, novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi. Uporabnik se lahko od prejemanja novic kadarkoli odjavi. 

Z uporabo te spletne strani (v nadaljevanju “spletno mesto”) soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji. Ti splošni pogoji veljajo za vašo uporabo tega spletnega mesta, za vsako naročilo, ki ga oddate preko spletnega mesta, za vsak nakup preko spletnega mesta in za vsak dogovor med vami in podjetjem Green Gold d.o.o. (www.greengoldbrewing.com). 

Pravice intelektualne lastnine:

Ta stran in vso gradivo na tem spletnem mestu, vključno vendar ne omejeno na slike, besedila, fotografije, slike, ikone in ilustracije, razen tistih, ki so že pokrita z obstoječimi avtorskimi pravicami in zaščito o intelektualni lastnini, so v lasti podjetja Green Gold d.o.o. in/ali njegovih lastnikov, hčerinskih podjetij ali podružnic. Za reproduciranje, objavljanje, spreminjanje, nalaganje, prenašanje in distribuiranje ali javno prikazovanje gradiva s te strani, potrebujete pisno dovoljenje od podjetja Green Gold d.o.o. Blagovne znamke in logotipi, ki se uporabljajo in so prikazani na tej strani, so v lasti podjetja Green Gold d.o.o. in drugih. Nič na tem spletnem mestu se ne sme razumeti kot podelitev – implicitno ali kako drugače – licence ali pravice za uporabo katerekoli blagovne znamke prikazane na strani, brez pisnega dovoljenja lastnika blagovne znamke. Uporabniki lahko pregledujejo in prenašajo gradivo s tega spletnega mesta samo za osebno, nekomercialno, domačo rabo in taka uporaba se šteje za spoštovanje teh Pogojev. Podjetje Green Gold d.o.o.. bo agresivno uveljavljalo svoje pravice do intelektualne lastnine v največji možni meri zakona. Vse pravice, ki niso izrecno zagotovljene, so pridržane s strani Green Gold d.o.o., odvisno od primera.

Garancija:

Vsebina tega spletnega mesta je ponujena takšna kot je in brez kakršnega koli jamstva, eksplicitnega ali implicitnega. Izdelki, ki se prodajajo preko spletnega mesta, se prodajajo takšni kot so in brez kakršnega koli jamstva, eksplicitnega ali implicitnega. V največjem dovoljenem obsegu v skladu z veljavno zakonodajo, Green Gold d.o.o. zavrača vsa jamstva, eksplicitna ali implicitna, vključno vendar ne omejeno na izrecna jamstva za prodajo in primernosti za določen namen.Green Gold d.o.o. ne jamči ali zagotavlja, da je vsebina tega spletnega mesta točna ali zanesljiva, da bo spletno mesto brez napak ali virusov ali da bo vaš dostop do spletnega mesta in uporaba spletnega mesta neprekinjena in varna. Razumete, da so vsa jamstva, ki v povezavi s katero koli tretjo stranko in izdelki, opisanimi na spletni strani, zagotovljena izključno s strani tretje osebe in ne s strani Green Gold d.o.o. Vaše edino pravno sredstvo za nezadovoljstvo s spletnim mestom je prenehanje uporabe spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta se zavedate, da uporabljate spletno mesto na vašo lastno odgovornost.Green Gold d.o.o. ni odgovoren za kakršno koli neposredno, posredno, naključno, posledično, posebno, kazensko ali drugo škodo, ki bi lahko nastala iz teh Pogojev, malomarnosti, objektivne odgovornosti ali katero koli drugo teorijo v povezavi s spletnim mestom, njegovo vsebino ali izdelki, ki so na spletnem mestu opisani in kjer se prodajajo, tudi če obstajajo opozorila za možnost takšne škode. V nobenem primeru odgovornost s strani Green Gold d.o.o. ne sme presegati zneska, ki je uporabnik plačal za dostop do spletnega mesta ali za nakup izdelkov, ki se na spletnem mestu prodajajo. 

Brez podpore:

V nekaterih primerih vsebina na spletnem mestu predstavlja mnenja uporabnikov spletnega mesta. Green Gold d.o.o. ne podpira in ne odgovarja za ta mnenja.

Prepoved:

Čeprav je spletno mesto dostopno po vsem svetu, ni nujno, da so vsi izdelki o katerih se piše ali prodaja na spletnem mestu, na voljo vsem osebam ali na geografskih lokacijah ali jurisdikcijah. Green Gold d.o.o. ponuja in prodaja izdelke samo prebivalcem Slovenije in pošilja pakete na naslove v Sloveniji. Green Gold d.o.o. si nadalje izrecno pridržuje pravico do omejitve, po lastni presoji, dostopnost do spletnega mesta in/ali zagotavljanje in količine katerega koli izdelka ali storitve, do katere koli osebe, geografskega območja ali jurisdikcije kot želi. Vsaka ponudba za katerikoli izdelek, izvedena v povezavi s tem spletnim mestom je nična, če je prepovedana. Uporaba te strani ni pooblaščena v nobeni pravni pristojnosti, ki ne izpopolnjuje vseh določb tega sporazuma, kjer bi vsi ali le del tega spletnega mesta lahko kršili katerekoli zakonske zahteve. 

Kodeks ravnanja:

Strinjate se, da ne boste :

• omejevali ali prepovedovali drugim uporabnikom uporabo spletnega mesta in storitev
• posredovali nezakonite, goljufive, grozilne, žaljive, obrekljive, opravljive, opolzke ali drugače neprimerne ali škodljive informacije ali materiale, ali kakršne koli informacije ali materiale, ki lahko predstavljajo ali spodbujajo ravnanje, ki bi se lahko obravnavalo kot kaznivo dejanje, povzročilo civilnopravno odgovornost ali kako drugače kršilo zakon
• posredovali kakršne koli informacije ali programsko opremo, ki vsebuje viruse, črve, trojanske konje ali druge škodljive ali moteče komponente
• posredovali gradiva, ki kršijo pravice intelektualne lastnine druge stranke
• uporabili spletnega mesta za kakršnekoli komercialne ali nezakonite namene
• spreminjali, prilagajali, podlicencirali, prevajali, prodajali, zbirali ali razstavljali katerihkoli delov spletnega mesta

Odškodnina:

Strinjate se, da boste zavarovali in branili Green Gold d.o.o. pred kakršnimi koli in vsemi terjatvami, škodo, stroški ali drugimi stroški, vključno z nastalimi razumnimi odvetniškimi stroški nastalimi pri arbitraži, pri kateremkoli sojenju ali pritožbi, ki nastanejo neposredno ali posredno zaradi ali iz vaše kršitve tega sporazuma (vključno z vašimi kršitvami Kodeksa ravnanja) in/ali iz katere koli druge vaše dejavnosti v zvezi s tem spletnim mestom. Ta del ostane v veljavi tudi po odpovedi teh Pogojev iz kakršnega koli razloga.

Nakupi:

Če želite opraviti nakup izdelkov, opisanih na spletnem mestu, boste morda morali predložiti nekatere informacije, vključno vendar ne omejeno na kreditne kartice ali druge podatke o plačilu. Zavedate se, da vse te informacije zaupno obravnava Green Gold d.o.o. Strinjate se, da bodo vse informacije, ki jih zagotovite, točne in popolne. Soglašate, da boste plačali vse stroške nastale z uporabo vašega računa in kreditne kartice ali drugega plačilnega mehanizma po cenah, ki so bile v veljavi, ko so ti stroški nastali. Prav tako boste morali plačati vse veljavne davke ali dajatve (poleg DDV), ki se nanašajo na vaše nakupe. Cene, prikazane na spletnem mestu, so v evrih in vključujejo DDV. 

Pisma, vprašanja in komentarji:

Strinjate se, da s pošiljanjem vprašanj podjetju Green Gold d.o.o. bodisi pisno ali po elektronski pošti, dajete podjetju Green Gold d.o.o. brez stroškov, trajno, nepreklicno, neizključno, univerzalno pravico in dovoljenje za uporabo povezav, uporabo, razmnoževanje, prenos, spreminjanje, prilagajanje, objavljanje, prikazovanje, distribuiranje, prevajanje in podlicenciranje takšnega materiala (v celoti ali delno) in/ali vključevanje takšnega materiala v druga dela v kakršni koli obliki, medije ali tehnologije, znano ali kasneje razvite za celotno obdobje kakršnih koli avtorskih pravic, ki bi lahko obstajale za tak material. Nadalje, s predložitvijo vsebine Green Gold d.o.o., jamčite, da imate pooblastila za odobritev takih pravic in da vsebina, ki ste jo predložili, ne bo kršila nobenih pravic katere koli tretje osebe, vključno vendar ne omejeno na avtorske pravice, blagovne znamke in pravice do zasebnosti. 

Uporaba gesel:

Uporaba katerega koli dela spletnega mesta, zaščitenega z geslom, je omejena na posameznika, ki mu je bilo dano dovoljenje in geslo za vstop na ta predel (“pooblaščena stranka”). Gesla ni mogoče razdeliti drugim, pooblaščena oseba pa je odgovorna za vso škodo na Green Gold d.o.o., ki bi izhajala iz distribucije svojega gesla. 

Spremembe:

Green Gold d.o.o. ima pravico, da kadar koli: (a) spremeni pogoje teh Pogojev, (b) spremeni spletno mesto, vključno z odpravo ali ukinitvijo kakršne koli vsebine ali funkcij spletnega mesta, omejevanjem časovne razpoložljivosti ali omejevanjem količine dovoljene uporabe ali (c) spremeni kakršne koli pristojbine ali dajatve za uporabo spletnega mesta, vključno z uvedbo novih ali povečanih pristojbin ali dajatev za uporabo spletnega mesta ali kakršnih koli drugih povezanih storitev ali njegovih funkcij. Ta sporazum lahko spremeni Green Gold d.o.o. kadarkoli ali objavi spremenjene pogoje na tem spletnem mestu, in vaša nadaljnja uporaba spletnega mesta se šteje za sprejem teh spremenjenih pogojev. 

Razno:

Strinjate se, da so ti Pogoji stopili v veljavo v Sloveniji in se ureja in razlaga v skladu s slovensko zakonodajo. Vsaka pogodbena stranka tega sporazuma priznava izključno pristojnost sodišča v Ljubljani v Sloveniji, in se odpoveduje pristojnosti, kraju ali drugim ugovorom glede teh sodišč. V vsakem ukrepanju za uveljavitev tega sporazuma, bo prevladujoča stranka upravičena do stroškov in odvetniških stroškov. V primeru, da vse določbe tega sporazuma, ki ga izda sodišče ali drugo razsodišče ali pristojnega sodišče ni mogoče uveljavljati, se te določbe omejijo ali odpravijo do najmanjše potrebne mere, da ti Pogoji ostanejo v polni veljavi in izvršljivi. Ti Pogoji predstavljajo celoten sporazum med obema strankama, ki se nanaša na vsebino teh Pogojev, vsi prejšnji pisni ali ustni dogovori med strankama so s temi Pogoji preklicani. Opustitev ene ali druge pogodbene stranke glede vsake kršitve se šteje za odpoved katerekoli predhodne ali kasnejše kršitve ali neizpolnjevanje obveznosti.