Tradicija i lokalna pripadnost

Inovativna, obećavajuća i visokokvalitetna mikropivovara. Ovo su značajne riječi koje opisuju naš mladi tim pivare zelenog zlata iz Savinjske doline. A ako nas pitate o našim karakterističnim karakteristikama, definitivno bismo rekli da postoji nešto u mjestu gdje živimo, dišemo i radimo. Zašto? Naš je rodni grad jedna od najznačajnijih europskih regija hmelja – stoga nismo imali izbora nego skuhati najbolje pivo.

Luka ruši granice pivovare

Kad su preci obitelji Rojnik prije 120 godina posadili prvi hmelj u srcu Savinjske doline, započela je priča o varenju zelenog zlata. Ovaj veličanstven okus doma, predstavljen hmeljem iz domaćeg okoliša, najvažniji je vodič. Pivovara Green Gold ima mjesečni kapacitet od 170 hektolitara i može se povećati ako je potrebno. Nedavno smo nadogradili proizvodnju Leibingerovim strojem za punjenje, koji je predstavljen kao jedan od najnaprednijih u regiji. Njegove najistaknutije karakteristike su velika brzina punjenja od 1800 limenki/sat i nizak sadržaj kisika u našim proizvodima. To omogućuje našem pivu duži vijek trajanja u limenkama i unatoč činjenici da je naše pivo nefiltrirano i nepasterizirano, njegov vijek trajanja može trajati cijelu godinu.

Naš izbor piva

Baš kao i svaka uspješna priča, i naša je započela u garaži današnje Pivovare zelenog zlata. Vlasnik Luka Rojnik od samog početka teži tome da pivo ne bude samo piće već i višak s nevjerojatnim supermoćima. U našim pivima slovenska tradicija i dugogodišnje pivovarsko iskustvo isprepleteni su Lukinom akumulacijom različitih priznanja u cijelom svijetu.

Odabrani hmelj

U priči o pivovarstvu zelenog zlata glavne uloge tumače slovenske sorte hmelja Aurora, Štajerski zmaj, Celeia, Bobek, Štajerski vuk i druge. Oni su nam toliko važni da ćete ih pronaći u svakoj limenci, pivskoj slavini ili bačvi koju odaberete, bilo da se radi o Pale Ale, IPA, Hoppy Lageru ili nečem drugom.

Povežite se s nama na društvenim mrežama i budite dio priče o pivu o zelenom zlatu.

Želite li prvo saznati za naše vijesti?

Pretplatite se na vijesti o pivu Green Gold i među prvima saznajte za naše vijesti.